Tahsilat Makbuzu Fiyatları Alanında Dikkat Etmeniz Gerekenler
Tahsilat makbuzu, benzer matbu evraklar da olduğu gibi (Sipariş fişi basımı , adisyon baskı , vs ) A6 kağıt ölçülerin de basım işlemi yapılır. Basım işlemi yapılacak cihazın teknik ayrıntıları dikkate alınarak şablon oluşturulması gerekir.
Şablon oluşumun da püf nokta iç ölçüleri ne ise ona göre ayarlanmasıdır. Matbaa baskı yöntemlerine göre bir veya birkaç santim iç taraftan pay bırakılarak yapılmalıdır. Böylece kesim işlemi yapılarak tasarıma herhangi zararı olmaz.
Tahsilat makbuzu basımı için genelde bir renk yeterli olacaktır. Müşteri ister ise düzenleme yapılacak antet bölümü için firmaya ait bilgiler, logo eklenmesi ve renkli hale dönüştürülmesi mümkündür. Maliyeti artıran unsurlardan bir tanesidir.
Tahsilat makbuzu üretimi yapabilmek için önceden belirlenen ölçüler ve bazı kriterler eşliğin de kaliteli olarak uygulanması gerekir. Matbaa basım teknikleri firmadan firmaya küçük değişiklikler gösterebilir. CMYK renk paleti, kenar çizgileri kaldırma gibi teknik ayrıntılar içerir.
Adisyon Baskı İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Adisyon baskı için az sayı da basım işlemi ile üretimi mümkündür diyebiliriz. Yalnız adisyon üretimi için firmanın ne kadar çok adet sipariş verir ise maliyeti de o derece düşecektir. Bu nedenle basım yapılacak sayıyı dikkatle seçmelisiniz.
Adisyon için hazır olarak klasik şablon tasarımı vardır ve tek renk olarak baskıya verilir. Sebebi ise matbu evraklardan bir tanesi olmasıdır. Matbaa firmasın da hazır olarak şablonlar yer alır. Fakat firmanıza ait bilgileri antet bölümüne eklenerek düzenlenmesi gerekebilir ki bu aşamayı da baskı işlemi yapacak işletme üstlenir.
Adisyon ölçüleri pek değişmez. Matbaalar arasında küçük milimetrik farklar olmasını saymazsak genel de sabit ölçülere sahiptirler. Matbaanın kullandığı forma ölçüsü ile de alakalıdır. Bir A4 forma ölçüsü için baskı yapacak olursak 4 adet adisyon çıkarılabilirken A3 için 8 tane baskı alınabilir. Matbaanın kullandığı baskı yöntemine göre değişmekle birlikte forma katlama yöntemi kullanılarak baskı yapılır. Bu sayede A6 ebatlarına oldukça yakın işlemler tamamlanabilir.
Perakende Satış Fişi Fiyatları İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Perakende satış fişi şirketlerin sattıkları ürün ve hizmetler için iş ortaklarına verdikleri mal dağıtımı için detayları gösteren matbu evraktır. Evrak üzerinde klasik şablon halindeki bilgiler baskı da kullanılır.
- Perakende satış fişi maliye ile anlaşması bulunan firma aracılığı ile ve çoğunlukla bir renk olacak şekilde basımı yapılır. 1. hamur kalitesin de teksir 60,70 gramlık kağıtlara standart her zaman kullanılan şablon, maliyeye dair bilgiler eklenerek basımı yapılır.
- Kapak kısmı daha sert olmalıdır ve 200-350 gram arasındaki kağıtlar tercih edilmelidir.
- Perakende için kapak bölümü çoğunlukla birkaç farklı şablondan basımı yapılırken renk konusun da bir veya iki renk birleştirilerek renk karışımı elde edilir ve kullanılır.
- Baskı devam ederken püf nokta ise pek çok matbu evrak aşamasında yaşanıldığı gibi perakende tasarımı esnasında siyah için %100 olarak değer verilmesi ve kenar çizgilerinin olmamasının sağlanmasıdır.
- Dış kenar çizgilerin kullanılır ama obje formuna dönüştürülmezse, şablon da bozulmalar meydana gelir. Sonuç olarak tasarım da göze hoş olmayan sonuçlar görünür.
- Müşterinin isteğine göre perakende satış fişi dikey, yatay olarak basılabilir ve ciltlemeye geçilir.
Sözleşme Basımı Alanın da Kritik Bilgiler Nelerdir?
Fatura ve antetli kağıt örneğin de olduğu gibi şablon ve form düzenine göre basımı yapılan bir üründür. Şablona ait kısmi detay olarak bahsettiğimiz iki evrak örneğini dikkate alabilirsiniz.
Bu ürünlerin basım kriterleri matbaaların imkanları ile alakalıdır. Matbaalar arasında küçük de olsa farklar görülebilir. Bazı durumlar da ise özel talepler, istekler doğrultusun da basım kriterleri çeşitlenebilir.
Genel olarak antetli kağıt, fatura belgeleri için sırt kısmından veya üst bölmesinden Amerikan ciltleme uygulanır. Evraklara yönelik çeşitli örnek boyutlar vardır. Kişisel olarak basım işlemi yaptırmak isteyen firmaların da talepleri ne ise o yönde hareket edilir.
Çoğunlukla sade ve bir renk ile oluşan evrakların basımı tercih edilir. Tabi ki isteğe göre logo bölümü veya evrak üzerinde farklı bölgelerin renklendirilmesi ile de işlemler devam edebilir.
Sözleşme baskı sipariş için iş anlaşması çok sayıda olabilir. Bazen ise iş takibi için basım yapılabilir. Bu durumlar da numaratör basımına ilişkin ayrıntılar itinalı olarak yapılması gerekir. Eğer olmaz ise evrakların takip edilmesin de problemler yaşanır.
Sipariş Fişi Baskı İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Matbu evrak alanında yer alır ve genel de tanınan ismi sürekli formdur. Pek çok sektör de irsaliye, sipariş fişi, fatura gibi sürekli devamlılığı olarak kullanılan tıpkı numaratör de olduğu gibi basım aşaması ile takip mekanizması işletilen evraklardır.
Baskı için kullanılan renk genel de siyah olup, firma isteği doğrultusun da iki renk veya farklı renkler kullanılarak da üretimin yapılması mümkündür. Maliyete direkt etki etmesinden dolayı firmalarca genel de sadece siyah renk istenmektedir.
Şablon olarak standart bir tablo yer alır. Sütun ve satır ayrı olacak şekilde başlıklar eklenir, siyah baskı yapılır. Firmaların isteği olur ise antet kısmı iki renkten oluşacak şekilde basımı da mümkündür.
Kesim payı her zaman dikkate alınarak şablon oluşturulur ve baskıya verilir. Sipariş fişi için kullanılacak kağıt boyutu genel de A6 olmakla birlikte firmalar istekleri ile özel, farklı ölçüler de baskı da yapılabilir. Ama maliyete etki eden bir aşamadır.
Genel de baskı için kullanılan tek renk siyah olup, matbu evraklar olarak tanımlama yapılır. CMYK formatın da baskı yapılmasından dolayı deneyimli matbaa firmasına işin verilmesi önemlidir. Bu formattaki değerler de yanlış giriş ile baskı yapılması durumun da çizgiler de patlama, yazıların üst üste gelmesi, iç içe geçmesi yani bozulması gibi pek çok vaka görülebilir. Bu gibi sorunlarla kimse karşılaşmak istemez ve bahsettiğimiz renk değerleri konusunda işin ehli çalışanların tasarımı tamamlaması ve baskıya verilmesini önermekteyiz.
Perforaj veya ciltleme çalışmaları için yapılacak tasarımlar önemli olduğundan şablondaki dış çizgiler ve kesim payına ayrıca dikkat etmek gerekir. Ciltleme kısmı üst veya sırt bölmeden uygulanır ve perforaj işlemine geçilir. Sipariş fişi için hazırlanan tasarımlar, matbaadaki baskı kalitesi, aşamaları göz önünde bulundurularak kesim payı uygulanması gerekir. Bu işlemi uygulamak için bahsettiğimiz iki kısımdan itibaren birkaç santimetre içeriden tasarımın başlatılması daha uygun olabilir. Matbaadaki uygulanan kriterlere, ölçüye göre değişiklik gösterebilir.